Λίγες ώρες πριν από την άφιξη του πρίγκιπα Harry σε μια φαβέλα στα βόρεια του Ρίου ντε Ζανέιρου, στρατιώτες της δύναμης η οποία είναι επιφορτισμένη να τηρεί την τάξη, δέχθηκαν επιθέσεις στην διάρκεια περιπολίας τους από κατοίκους, σύμφωνα με βραζιλιάνικα Μ.Μ.Ε…

Στη φαβέλα Κουμπλέξ ντου Αλεμάου, ένα σύνολο παραγκουπόλεων όπου ζουν περίπου 200.000 άνθρωποι, επιβλήθηκε πλήρης «ειρήνευση» στα τέλη του 2010, όταν χιλιάδες στρατιωτικοί και αστυνομικοί εισέβαλαν και εξεδίωξαν από αυτή συμμορίες λαθρέμπορων ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν ταυτόχρονα, περίπου στις 13:30 τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδας) σε πέντε σημεία της φαβέλας Βίλα Κρουζέιρου, μια από τις συνοικίες της Κουμπλέξ ντου Αλεμάου, γεγονός το οποίο σύμφωνα με τις Αρχές ίσως να σημαίνει πως «ενορχηστρώθηκαν» από συμμορίες που εκδιώχθηκαν από την περιοχή για να «προκαλέσουν προβλήματα» στην διάρκεια της επίσκεψης του πρίγκιπα.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν. Η επίσκεψη του 27χρονου Βρετανού «γαλαζοαίματου», που άρχισε περίπου στις 14:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) έγινε υπό συνθήκες απόλυτης ηρεμίας.

Έφθασε με τελεφερίκ και έγινε δεκτός από παιδική χορωδία πριν να εγκαινιάσει την έδρα μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης η οποία ενθαρρύνει τους κατοίκους να διαβάζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης