Η Ένωση Τύπου της Βραζιλίας προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου επειδή έβγαλε την προστατευτική μάσκα του ενώ παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει ότι βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Ο Μπολσονάρου έκανε αυτήν την ανακοίνωση την Τρίτη. Η Βραζιλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, μετά τις ΗΠΑ, καθώς πάνω από 1,7 εκατομμύριο Βραζιλιάνοι έχουν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 και από αυτούς σχεδόν 68.000 πέθαναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έβαλαν σε καραντίνα τους δημοσιογράφους τους που ήταν παρόντες σε αυτή τη συνέντευξη του Μπολσονάρου, μέχρι να εξεταστούν και να βγουν αρνητικοί στην Covid-19.

Στην προσφυγή της, η Ένωση υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος διέπραξε τουλάχιστον δύο αδικήματα, καθώς έθεσε τη ζωή ή την υγεία άλλων ανθρώπων σε άμεσο κίνδυνο και δεν εμπόδισε την εξάπλωση μιας μεταδοτικής ασθένειας. Ζητά να εξετάσει το θέμα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ώστε να αποφασιστεί αν υπάρχει βάσιμος λόγος να προχωρήσει στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο 65χρονος Μπολσονάρου βρίσκεται τώρα σε καραντίνα αν και δηλώνει ότι αισθάνεται καλά. Ο ακροδεξιός, πρώην στρατιωτικός, διατηρεί ακανθώδη σχέση με τους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι του επιφυλάσσουν άδικη μεταχείριση και συνηθίζει να χαρακτηρίζει «ψευδείς ειδήσεις» τα ρεπορτάζ που δεν τον ευνοούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γραφείο του προέδρου δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει το θέμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης