Την αποχώρηση της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία επανεξελέγη την περασμένη Κυριακή, απαίτησαν 2.500 χιλιάδες Βραζιλιάνοι στην πρώτη διαδήλωση μετά τις εκλογές.

Κρατώντας μεγάλα πανό και φωνάζοντας «Ντίλμα φύγε» χιλιάδες Βραζιλιάνοι απαίτησαν να φύγει από την εξουσία η πρόεδρος της χώρας, Ντίλμα Ρουσέφ, μια εβδομάδα μετά την επανεκλογή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές αμφισβήτησαν με την παρουσία τους τη διαφάνεια των εκλογών και επικρίνοντας τις κυβερνητικές πολιτικές χαρακτήρισαν «διεφθαρμένο» και «κλέφτη» το Εργατικό Κόμμα του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, από το οποίο προέρχεται η Ρούσεφ.

Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς φώναζαν συνθήματα ενάντια στην Κούβα και τον κομμουνισμό. Ενώ, κάποιοι ζήτησαν ακόμη και «στρατιωτική επέμβαση τώρα».

«Αυτό δεν είναι το ίδιο με ένα πραξικόπημα. Θέλουμε να φύγει, να φύγει από την εξουσία», ανέφερε ένας 50χρονος επιχειρηματίας. «Η Ντίλμα έχει χρεώσει τη χώρα και οδήγησε την οικονομία σε ύφεση. Γι’ αυτό είμαι εδώ», είπε ένας 31χρονος οικονομολόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσκληση για τη διαδήλωση έγινε μέσω των social media. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία πέντε χιλιομέτρων στο κέντρο του Σάο Πάολο, πλαισιωμένοι από ισχυρή αστυνομική παρουσία. Διαδηλώσεις μικρότερης έκτασης κατά της Ρούσεφ έγιναν και σε άλλες πόλεις όπως η Κουριτίμπα στα νότια της Βραζιλίας και η Μανάους στον Αμαζόνιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης