Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 108 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 4.385 περιστατικά του SARS-CoV-2.

Με 615.744 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά του, το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ. Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 έχουν φθάσει τα 22.147.476· η Βραζιλία παραμένει τρίτη παγκοσμίως στην κατάταξη βάσει του αριθμού των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον ιό, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, καθώς ο εμβολιασμός εντέλει προχώρησε στη Βραζιλία –έχει εμβολιαστεί πλήρως το 65% του πληθυσμού, κατά τα επίσημα δεδομένα–, ο κυλιόμενος μέσος όρος των θανάτων που διαπιστώνονται ημερησίως έχει υποχωρήσει τις τελευταίες 14 ημέρες στους 211, από τους σχεδόν 3.000 τον Απρίλιο, όταν η πανδημία είχε φθάσει στην κορύφωσή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης