Είκοσι έξι έγκλειστοι απέδρασαν από φυλακή στη βορειοδυτική πολιτεία Άκρε της Βραζιλίας νωρίς το πρωί της Δευτέρας και όλοι, με μόνο μία εξαίρεση, παραμένουν ασύλληπτοι, ανακοίνωσε η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων της Πολιτείας χθες.

Η μαζική απόδραση καταγράφηκε την επομένη της απόδρασης σχεδόν 80 εγκλείστων σε φυλακή στην Παραγουάη, στα σύνορα με τη Βραζιλία. Οι παραγουανές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι οι δραπέτες ήταν στην πλειονότητά τους μέλη της πιο ισχυρής συμμορίας του βραζιλιάνικου υποκόσμου, γνωστής με την ονομασία Primeiro Comando da Capital (PCC ή 15.3.3, «Πρώτη διοίκηση της πρωτεύουσας»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βραζιλιάνικες αρχές ανέφεραν χθες πως δεν είναι ακόμα γνωστό το εάν στους δραπέτες από τη φυλακή στην πολιτεία Άκρε συγκαταλέγονταν επίσης μέλη της συμμορίας PCC, ούτε το εάν οι δύο αποδράσεις συνδέονται.

Φυλακισμένοι κακοποιοί, οι οποίοι έχουν διαπράξει αιματηρά εγκλήματα και μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα, δεν είναι ασυνήθιστο να αποκτούν μεγάλη ισχύ πίσω από τα σίδερα. Οι έγκλειστοι στις φυλακές της Βραζιλίας ανέρχονται σε τουλάχιστον 750.000 ανθρώπους — πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό εγκλείστων στον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης