Η νορβηγική διπλωματία παρακάλεσε σήμερα το Twitter να διορθώσει την ονομασία της χώρας και να σταματήσει να παρουσιάζει τους σημαντικότερους νορβηγικούς θεσμούς σαν να ανήκαν στη… Νιγηρία, κάτι που η πλατφόρμα έπραξε τελικά μέσα σε μερικές ώρες.

Λόγω προφανώς κάποιας τεχνικής γκάφας, οι λογαριασμοί –υποτίθεται, επαληθευμένοι– του πρωθυπουργού της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στέρα, της υπουργού Εξωτερικών Ανίκεν Χούιτφελντ και του υπουργείου Εξωτερικών εμφανίζονταν από το Twitter ότι ανήκαν σε Νιγηριανούς αξιωματούχους και θεσμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγαπητό @Twittersupport, μολονότι εκτιμούμε τις άριστες διμερείς σχέσεις και την αλφαβητική γειτνίασή μας με τη Νιγηρία, θα προτιμούσαμε να φέρουμε την ονομασία της Νορβηγίας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ένα μήνυμα που συνοδευόταν από ένα emoji που «έκλεινε το μάτι» στην πλατφόρμα.

Τέσσερις ώρες αργότερα, αποκαταστάθηκε η τάξη και το Twitter διόρθωσε το λάθος του.

Η σύγχυση πάντως προκάλεσε ιλαρότητα στους χρήστες του δικτύου που σχολίασαν με χιούμορ και φαντασία το «ολίσθημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την αρχή, ήταν λοιπόν οι Νορβηγοί εκείνοι που έστελναν σε όλον τον κόσμο επιστολές για τη διεκδικούμενη περιουσία του μακαρίτη πρίγκιπα», έγραψε ένας, αναφερόμενος στη γνωστή διαδικτυακή απάτη.

Η νέα χώρα θα μπορούσε να ονομάζεται «Νορβηγηρία», πρότεινε ένας άλλος, με πνεύμα… ομονοίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης