Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας όταν ένα λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 46 άτομα μέχρι το πρωί της Τρίτης, ανάμεσά τους και 12 παιδιά.

Το όχημα, που κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο, είχε πινακίδες κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας και πήρε φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για 12 νεκρά παιδιά κάνει λόγο και το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι περισσότεροι κοιμόντουσαν την ώρα του δυστυχήματος. Όπως ανέφεραν διασωθέντες, «ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη μέσα στον ύπνο μας. Προσπαθήσαμε να σπάσουμε τα τζάμια για να σωθούμε… Κάποιοι δεν τα κατάφεραν».

Το λεωφορείο μετέφερε 52 ανθρώπους, πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι επέστρεφαν από εκδρομή που είχαν πραγματοποιήσει στην Κωνσταντινούπολη, καθώς χθες Δευτέρα ήταν η Ημέρα Αλβανικού Αλφαβήτου στη χώρα και είναι επίσημη αργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυστύχημα έγινε 40 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Σόφιας, κοντά στο χωριό Μπόσνεκ.

Επτά εγκαυματίες, που «μπόρεσαν να σωθούν» από το δυστύχημα, διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο και έχουν εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, δήλωσε ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σαράντα πέντε ή σαράντα έξι νεκρούς» στο δυστύχημα.

Ο κ. Νικόλοφ συμπλήρωσε πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα ή προκλήθηκε από αυτό.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε τμήμα του οδικού δικτύου περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Σόφιας.

Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε διπλωμάτης στην πρεσβεία της χώρας αυτής στη Σόφια στο BTV.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης