Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Βουλγαρίας επιβεβαίωσαν 1.123 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ παράλληλα 60 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που μεταφορτώθηκαν σήμερα στον ιστότοπο του βουλγαρικού Υπουργείου Υγείας.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Βαλκανικής έχει φθάσει έως αυτό το στάδιο τους 2.880 νεκρούς επί συνόλου 121.820 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν χθες ήταν μειωμένος κατά 1.156 σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα βουλγαρικά νοσοκομεία είναι 6.350 και πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό αφότου η πανδημία εκδηλώθηκε στην επικράτεια της χώρας, την 8η Μαρτίου. Εξ αυτών 408 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Το βουλγαρικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα εξαιτίας των μολύνσεων υγειονομικών (4.788 ως χθες, κατά τα επίσημα δεδομένα), της έλλειψης επαρκούς αριθμού ασθενοφόρων και κλινών στα νοσοκομεία. Οι αρχές αναγκάστηκαν να κινητοποιήσουν εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών ιατρικής και συνταξιούχων γιατρών, ενώ αστυνομικοί και πυροσβέστες διακομίζουν ασθενείς σε νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης