Τη διάθεση ποσού ύψους 30,68 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας. Το ποσό αναμένεται να καταβληθεί σύντομα στους περίπου 14.000 υπαλλήλους του κλάδου υγείας, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

Πρόκειται για ένα δεύτερο μέτρο στήριξης, καθώς από τον Μάρτιο του 2020 γιατροί, νοσηλευτές και το σύνολο του προσωπικού στα νοσοκομεία λαμβάνει, μαζί με τον μισθό του, επιπλέον ποσό 511 ευρώ, για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, χθες βράδυ, ανακοινώθηκε ότι το σημείο ελέγχου στο Ζλάτογκραντ, στα σύνορα με την Ελλάδα, είναι κλειστό. Η πρόταση των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κλείσει το συνοριακό σημείο διέλευσης, ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχει εγκριθεί από την εθνική ομάδα συντονισμού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως τις 12 Απριλίου η εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού στη Βουλγαρία, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 276.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης