Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στη Βουλγαρία για τους βιομηχανικούς χρήστες θα προκαλέσει μείωση των εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας, αλλά και των τιμών λιανικής πώλησης των προϊόντων, μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχανικού Κεφαλαίου της Βουλγαρίας, Βασίλ Βάλεφ.

Στην αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος αντιδρούν οι ενώσεις βιομηχάνων, επιχειρηματιών, εμπόρων, αλλά και η συνομοσπονδία εργατών, δίνοντας έμφαση στις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει στην αναπτυξιακή προσπάθεια της βουλγαρικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος εφαρμόζονται από την 1η Αυγούστου.

Οι ενώσεις των βιομηχάνων, των εμπόρων και των εργαζομένων, προτείνουν στο κοινοβούλιο την εφαρμογή μορατόριουμ στην τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να μην υπάρχει προνομιακή μεταχείριση, αλλά και την επεξεργασία προτεινόμενων τροποποιήσεων στην ενεργειακή νομοθεσία, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ενέργειας.

Στην περίπτωση που τα αιτήματα των ενώσεων δεν γίνουν αποδεκτά, τότε θα υπάρξει κύκλος οργανωμένων κινητοποιήσεων, μέσα στον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης