Βουλγαρία: Ξεκίνησε τις εργασίες της η νέα Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014, 18:46
Βουλγαρία: Ξεκίνησε τις εργασίες της η νέα Βουλή
Συνέχιση του πολιτικού διαλόγου, επικράτηση της κουλτούρας πολιτικών συνασπισμών και εθνική ομοψυχία για τα μείζονα θέματα του έθνους, ευχήθηκε στη λαϊκή αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 43ης Λαϊκής Συνέλευσης της Βουλής.

Ωστόσο, τίποτε δεν έγινε σαφές για το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού για να μην πάει η χώρα σε νέες εκλογές.

Το μοναδικό, ίσως, συγκεκριμένο πράγμα για το θέμα, το είπε ο πρόεδρος του GERB Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος επανέλαβε την πρότασή του για συνάντηση κορυφής των πολιτικών αρχηγών που θα συζητήσει τα εξής σενάρια για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα:

Συγκρότηση κεντροδεξιάς κυβέρνησης υπό την προεδρία του κ. Μπορίσοφ, στην οποία να συμμετέχουν ηγετικά στελέχη της «Μεταρρυθμιστικής Ένωσης» (ΜΕ) και του «Πατριωτικού Μετώπου»(ΠΜ), ως επιπρόσθετη εγγύηση της σταθερότητας της κυβέρνησης. Σε περίπτωση αποτυχίας, σχηματισμό κάποιας μορφής κυβέρνησης τεχνοκρατών για ένα χρόνο ή για δύο χρόνια, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες εκλογές. Με την αφορμή αυτή, ο κ. Μπορίσοφ τόνισε, ότι ο ίδιος δεν έχει καμία προσδοκία για το προεδρικό αξίωμα της Βουλγαρίας, ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το 2016.

Στην πρώτη συνεδρίασή της η Βουλή επανεξέλεξε με μεγάλη πλειοψηφία πρόεδρο της Βουλής την Τσέτσκα Τσάτσεβα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014, 18:47