Χάρτινα κουτιά εμποτισμένα με κοκαΐνη, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια λέβα (περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ), εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία της Σόφιας, στο κέντρο της πόλης.

Συνολικά, οι βουλγαρικές αρχές κατάσχεσαν 500 κιλά κοκαΐνης, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν κυρίως στην εσωτερική αγορά. Η αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στον εντοπισμό των φορτίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Περισσότερα από 6.700 χάρτινα κιβώτια εμποτισμένα με κοκαΐνη μεταφέρονταν από δύο φορτηγά σε χονδρική αγορά φρούτων και λαχανικών στη συνοικία Σλάτινα της Σόφιας και στην πόλη Ίχτιμαν (Ihtiman).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες η γενική εισαγγελία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι το Εξειδικευμένο Ποινικό Δικαστήριο διέταξε την κράτηση δύο προσώπων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης από την Κολομβία στη Βουλγαρία. Τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης μετέδωσαν πως πρόκειται για τους πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Τελωνείων της Σόφιας, Κρασιμίρ Κερεμεντσίσκι και Όγκνιαν Ασένοφ. Οι εταιρείες που ανήκουν στους κατηγορούμενους φέρεται ότι ήταν οι τελικοί παραλήπτες των εν λόγω κιβωτίων.

Εξάλλου οι ερευνητές εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα άδειο, εμποτισμένο επίσης με κοκαΐνη, χάρτινο κιβώτιο στο αμάξωμα οχήματος που ανήκει σε έναν από τους δύο κατηγορούμενους. Το δικαστήριο έκρινε ότι, παρά την πρώιμη φάση της έρευνας, τα διαθέσιμα στοιχεία «δείχνουν» προς ένα διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης