Δεκτή έγινε από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, η παραίτηση που υπέβαλε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλεξάντερ Μανόλεφ, έπειτα από την έναρξη εισαγγελικής έρευνας η οποία εξετάζει εάν ο κ. Μανόλεφ έκανε κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου.

Ο κ. Μανόλεφ παραιτήθηκε διότι, όπως δήλωσε, δεν θέλει να παρέμβει στο έργο της κυβέρνησης με κανένα τρόπο. Στις δηλώσεις του, ανέφερε, πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή του στην υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και πρόσθεσε ότι ένας από τους λόγους της παραίτησής του ήταν η οικογένειά του, την οποία δεν ήθελε να υποβάλει σε μια τέτοια σκληρή δοκιμασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπεθυμίζεται ότι, αφορμή για την έρευνα ήταν δημοσιεύματα βουλγαρικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Μανόλεφ έχτισε πολυτελή εξοχική κατοικία κοντά στην πόλη του Σαντάνσκι χρησιμοποιώντας χρήματα που προέρχονταν από ευρωπαϊκούς πόρους. Η εισαγγελική έρευνα θα συγκεντρώσει πληροφορίες για ένα έργο που χρηματοδοτεί το Κρατικό Ταμείο Γεωργίας (SFA) υπό την «ομπρέλα» του Αγροτικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, από το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε κονδύλια ο κ. Μανόλεφ για να κατασκευάσει την εξοχική κατοικία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης