Όπως o «Hermine» περιστρέφεται πιο κοντά στις παράκτιες περιοχές, οι πλημμύρες και η θαλασσοταραχή θα συνεχιστούν από τη νότια Νέα Αγγλία μέχρι και το Λονγκ Άιλαντ έως και την Πέμπτη.

Ο μετα – τροπικός κυκλώνας «Hermine» από την Τρίτη το βράδυ θα στρέψει την πλώρη του προς τα βορειοανατολικά πριν στραφεί προς τη θάλασσα και εξασθενήσει κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, σύμφωνα με την «AccuWeather» και τον εμπειρογνώμονα σε τροπικούς κυκλώνες, Νταν Κοτλόουσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταιγίδα θα παραμείνει ισχυρή και σήμερα και θα δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες στο έδαφος και στο νερό.

Μεγάλα κύματα και ισχυρά ρεύματα «rip» θα είναι οι κύριες απειλές για τις παράκτιες περιοχές το βράδυ (τοπική ώρα). Τα κύματα κοντά στις ακτές, θα φτάνουν κατά μέσο όρο τα 8 με 14 πόδια.

Οι ισχυρότεροι άνεμοι θα παραμείνουν στο Ακρωτήρι «Cod», στην ακτή της Μάρθας, στο Ναντάκετ και τη Μασαχουσέτη, με περιόδους υψηλής παλίρροιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικρές παράκτιες πλημμύρες μπορεί να σημειωθούν ως και το μακρινό νότο της βορειοανατολικής, Βόρειας Καρολίνα. Μέτριες παράκτιες πλημμύρες θα μπορούσαν να ξεδιπλωθούν σε περιοχές της νοτιοανατολικής Νέας Αγγλίας.

Οι πλημμύρες δεν θα περιοριστούν μόνο σε περιοχές που εκτίθενται άμεσα στον Ατλαντικό, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

«Ενώ η απειλή των πλημμυρών δεν είναι τόσο μεγάλη για τις ακτές του New Jersey, όπως φαινόταν εχθές, είναι πιθανό ότι οι πίσω πλευρές των νησιών όχι από τις πλευρές του ωκεανού θα χτυπηθούν σφοδρότερα από τις καταιγίδες» δήλωσε ο Ανώτερος μετεωρολόγος της «AccuWeather» Τζον Φίρικ.

«Το νερό που θα συσσωρεύεται πίσω από τους κόλπους και τις εισόδους τους δεν θα είναι σε θέση να ξεφύγει εύκολα, κατά τη διάρκεια της επόμενης υψηλής παλίρροιας» συμπληρώνει ο Ανώτερος μετεωρολόγος.

Η βροχή θα εξαπλωθεί από τον ωκεανό κατά μήκος της Ρόουντ Αϊλαντ και στις ανατολικές περιοχές της Μασαχουσέτης, του Κονέκτικατ και του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Οι χειρότερες συνθήκες μέσα από το βράδυ της Τετάρτης θα παρατηρούνται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νέας Αγγλίας και στην ανατολική πλευρά του Λονγκ Άιλαντ, από τις ριπές της βροχής και τους θυελλώδεις ανέμους που θα προκαλέσουν την πτώση δέντρων καθώς επίσης και πρόσθετες σποραδικές διακοπές ρεύματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης