Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι παρέτεινε γι΄ ακόμη δύο εβδομάδες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Στέβο Πεντάροφσκι είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα στις 18 Μαρτίου για έναν μήνα, την οποία παρέτεινε στις 17 Απριλίου γι΄ακόμη έναν μήνα. Με τη νέα παράταση για δύο εβδομάδες, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας πρότεινε στον Πρόεδρο της χώρας την παράταση της έκτακτης κατάστασης στη χώρα γι΄ακόμη έναν μήνα, όμως ο τελευταίος, μετά από διαβουλεύσεις που είχε με ειδικούς από διάφορους τομείς του δημόσιου βίου της χώρας, έκρινε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να παραταθεί για δύο εβδομάδες. Ο Στέβο Πεντάροφσκι ανέφερε ότι η παράταση της έκτακτης ανάγκης κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να εφαρμοστούν οι οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μιας και η Βουλή της χώρας διαλύθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, προκειμένου να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου, οι οποίες όμως αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον λόγω της πανδημίας.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι αρχηγοί των κυριότερων κομμάτων της Βόρειας Μακεδονίας θα έχουν ακόμη μία συνάντηση, στην οποία θα εξεταστεί ο ορισμός νέας ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης