Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος Εργατών διότι πρόσωπο που υπάρχουν υποψίες ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό επέστρεψε από τη Νότια Κορέα περνώντας παράνομα τα σύνορα αυτόν τον μήνα, μετέδωσαν βορειοκορεάτικα κρατικά ΜΜΕ σήμερα.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που αναγνωρίζεται επίσημα κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 από πλευράς της Πιονγκγιάνγκ. Ως σήμερα, οι βορειοκορεάτικες αρχές λένε ότι δεν έχουν καταγράψει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ένα πρόσωπο το οποίο είχε αυτομολήσει στη Νότια Κορέα επέστρεψε στην πατρίδα του, καταφέρνοντας να περάσει από τα αυστηρά φρουρούμενα σύνορα των δύο χωρών. Έχει συμπτώματα που υποδεικνύουν πως πάσχει από την COVID-19.

«Ένα συμβάν επείγοντος χαρακτήρα καταγράφηκε στην πόλη Κεσόνγκ, όπου ένας αυτόμολος που πήγε στον νότο πριν από τρία χρόνο, ένα πρόσωπο που υπάρχουν υποψίες ότι έχει μολυνθεί από τον επιθετικό ιό (τον SARS-CoV-2), επέστρεψε τη 19η Ιουλίου περνώντας τη γραμμή οροθεσίας», μετέδωσε το πρακτορείο.

Το KCNA δεν ανέφερε εάν το πρόσωπο αυτό υποβλήθηκε σε ειδικό τεστ. Μετέδωσε ότι τα αποτελέσματα «ιατρικών εξετάσεων», ιδίως «στο ανώτερο (τμήμα) του αναπνευστικού», καθώς και των «εξετάσεων αίματος» στις οποίες υποβλήθηκε είναι «αβέβαια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές αποφάσισαν να θέσουν το πρόσωπο αυτό σε καραντίνα και να αρχίσουν ιχνηλάτηση των επαφών του.

Η Βόρεια Κορέα παρέλαβε χιλιάδες τεστ από τη Ρωσία και άλλες χώρες. Έκλεισε τα σύνορά της προληπτικά. Χιλιάδες άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα, πάντως οι περιορισμοί χαλάρωσαν το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης