Βομβαρδίστηκε το Ντονέτσκ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014, 23:51
Βομβαρδίστηκε το Ντονέτσκ
Βομβαρδίστηκε σήμερα το κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ, με βλήματα να πλήττουν κυρίως ένα εμπορικό κέντρο, ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών.

Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ένας Ελβετός, μέλος της Διεθνής Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΣΣ), σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία.

Είναι η πρώτη φορά που το κέντρο της πόλης πλήττεται τόσο σφοδρά μετά την υπογραφή, την 5η Σεπτεμβρίου στο Μινσκ, της συμφωνίας εκεχειρίας.

Το σημερινό περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον βομβαρδισμό που προκάλεσε τον θάνατο 10 πολιτών σε προάστια του Ντονέτσκ, κοντά στο –ελεγχόμενο από τον ουκρανικό στρατό– αεροδρόμιο της πόλης, όπου μαίνονται μάχες.

Σε ανακοίνωσή της η δημαρχία διευκρίνισε ότι πολλές οβίδες έπεσαν στο κέντρο της πόλης λίγο πριν από τις 18:00, μία από τις οποίες σε ένα εμπορικό κέντρο και μία ακόμη σε έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την «ανησυχία της για την εντατικοποίηση, παρά την εκεχειρία, των πυρών και των βομβαρδισμών στην ανατολική Ουκρανία», όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Οι μάχες αυτές «προκάλεσαν χθες τον τραγικό θάνατο πολλών πολιτών κοντά σε ένα σχολείο του Ντονέτσκ», κατήγγειλε η ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι «πολλοί ουκρανοί στρατιώτες έχουν επίσης σκοτωθεί στις μάχες τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως εξαιτίας του συνεχούς βομβαρδισμού του αεροδρομίου του Ντονέτσκ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014, 23:51