Μαχητικά αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυσαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επιδρομές εναντίον στόχων στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στον παλαιστινιακό θύλακο, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση ρουκέτας κατά ισραηλινού εδάφους.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας ανέφερε πως η επίθεση, η πρώτη των ισραηλινών δυνάμεων μετά την κατάπαυση του πυρός που αποφασίστηκε τον Αύγουστο έπειτα ένοπλη σύρραξη 50 ημερών, δεν προκάλεσε τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε πως «οι επιδρομές στρέφονται εναντίον των υποδομών της Χαμάς». Ειδικότερα, ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για τη σημερινή (Σάββατο) επίθεση εναντίον του Ισραήλ και θα πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτή».

Την Παρασκευή υπήρξε εκτόξευση ρουκέτας από τη Γάζα η οποία έπεσε σε αλάνα στο νότιο τμήμα του Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές ή θύματα. Η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης