Ο υπουργός Ενέργειας, Μεταλλείων και Ορυχείων της Βολιβίας, ο Ροντρίγκο Γκουσμάν, έγινε το δέκατο μέλος της κυβέρνησης της μεταβατικής προέδρου Τζανίνε Άνιες που επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, γνωστοποίησε η Λα Πας.

Η κατάσταση της υγείας του Γκουσμάν χαρακτηρίζεται σταθερή και έχει τεθεί σε απομόνωση, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός προεδρίας Γέρκο Νούνιες ήταν το πρώτο μέλος της βολιβιανής μεταβατικής κυβέρνησης που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, στις αρχές του Ιουλίου.

Έκτοτε, η κυβέρνηση της Άνιες μέτρησε άλλα εννέα μέλη που μολύνθηκαν. Ανάμεσά τους ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών, Υγείας, Οικονομίας και Υδρογονανθράκων. Ορισμένοι έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, άλλοι και άλλες παραμένουν σε απομόνωση.

Η μεταβατική πρόεδρος επίσης διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 την 9η Ιουλίου, ωστόσο δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα του COVID-19. Έγινε η δεύτερη αρχηγός κράτους της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής που μολύνθηκε, μετά τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης