Η κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα αναστείλει τις πτήσεις από την Ευρώπη μεταξύ της 25ης Δεκεμβρίου και της 8ης Ιανουαρίου, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση στη χώρα των Άνδεων του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι έλεγχοι θα γίνουν εξάλλου αυστηρότεροι όταν φθάνουν στη χώρα πτήσεις από την Ευρώπη, τόνισε ο βολιβιανός υφυπουργός Υγείας Άλβαρο Τεράσας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πήραμε την απόφαση να ενισχύσουμε τα μέτρα και τα πρωτόκολλα για τους επιβάτες από την Ευρώπη. Όλοι θα υποβάλλονται σε εργαστηριακές εξετάσεις (…) για να εντοπίζονται οι φορείς» του SARS-CoV-2, εξήγησε ο κ. Τεράσας.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος έλεγχος στον οποίο θα υποβάλλονται, καθώς ήδη όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς στη Βολιβία είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν αρνητικά αποτελέσματα τεστ για τον νέο κορωνοϊό πριν τους επιτραπεί η επιβίβαση, επισήμανε ο υφυπουργός.

Δεν εκτελούνται απευθείας πτήσεις από το ΗΒ στη Βολιβία. Οι περισσότεροι επιβάτες που φθάνουν στη λατινοαμερικάνικη χώρα από τη Γηραιά Ήπειρο συνήθως μετεπιβιβάζονται σε πτήσεις που αναχωρούν από την ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ανακοίνωση των βρετανικών αρχών ότι εντόπισαν μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού που μοιάζει να είναι ακόμη πιο μεταδοτική, αλλά όχι απαραιτήτως πιο θανατηφόρα, πολλές κυβερνήσεις ανακοίνωσαν πως απαγορεύουν προληπτικά τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ευρώπη συνολικά.

Η Βολιβία έχει καταγράψει επίσημα ως αυτό το στάδιο 9.043 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 150.385 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης