Νέα πυρά κατά του Ιράν για την επίθεση στη Βουλγαρία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Το Ιράν είναι το πιο επικίνδυνο κράτος σε ολόκληρο τον κόσμο και βρίσκεται πίσω από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο στο Μπουργκάς. Μαζί με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο διεξάγουν μια παγκόσμια καμπάνια τρομοκρατίας», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι η Νο1 χώρα εξαγωγής τρομοκρατών και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκτήσει το πιο επικίνδυνο όπλο, την πυρηνική βόμβα», πρόσθεσε.

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή, το Τελ Αβίβ κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι βρίσκεται πίσω από το «χτύπημα» στο λεωφορείο, στηριζόμενο μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίθεση σημειώθηκε 18 χρόνια μετά την πολύνεκρη έκρηξη σε εβραϊκό κέντρο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ενέργεια για την οποία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα το Ιράν. Στις 18 Ιουλίου 1994, αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη έξω από το κέντρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 85 άνθρωποι. Αρκετές χώρες της Δύσης κατηγορούν ακόμα και σήμερα την ασιατική χώρα ότι ευθύνεται για την επίθεση.

Διαβάστε επίσης:
Ικανοποίηση Αργεντινής για την προσφορά του Ιράν, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011, 07:11
Αυτός είναι ο βομβιστής της Βουλγαρίας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012, 16:11
Βουλγαρία: Μακραίνει ο κατάλογος των Ισραηλινών τουριστών, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012, 21:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης