Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε στους ηγέτες που συμμετείχαν στην Τετραμερή Σύνοδο με ατζέντα την Συρία που διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, Λονδίνο, το βιβλίο «Τουρκία: Το ισχυρό μέλος της Στρατηγικής Συμμαχίας».

Ο Ερντογάν έδωσε στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον το βιβλίο ετοιμάστηκε στα Τουρκικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βιβλίο δίνεται λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συμβολές της Τουρκίας στη Συμμαχία και τα καθήκοντα που έχει αναλάβει.

Στο βιβλίο το οποίο αναφέρεται επίσης στην άποψη της Τουρκίας και των υπόλοιπων χωρών σχετικά με το ΝΑΤΟ, υπάρχει και ένα κεφάλαιο σχετικά με τις προσμονές της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Στο κεφάλαιο αυτό έγινε νύξη στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την προσμονή να συνεχιστούν οι συμβολές του ΝΑΤΟ στον άμυνα της Τουρκίας.

Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο εκφράστηκε επίσης η προσμονή της Τουρκίας οι δωρητές μέλη του ΝΑΤΟ να συμβάλλουν στην ίδρυση της ασφαλούς ζώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από το βιβλίο «Τουρκία: Το ισχυρό μέλος της Στρατηγικής Συμμαχίας», κατά την σύνοδο των ηγετών και τις διμερείς συνομιλίες στους ηγέτες θα δοθούν και τα βιβλία «Ο αγώνας της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας» και «Η Νέα Ζωή στη Συρία» τα οποία ετοιμάστηκαν πρωτύτερα από την Προεδρία Επικοινωνίας.

Το βιβλίο «Ο αγώνας της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας» δόθηκε και τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ και την αποστολή του κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Ερντογάν τον περασμένο μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Πηγή: trt.net.tr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης