Ένας δάσκαλος σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Σλοβακία έπειτα από επίθεση με μαχαίρι σε ένα Δημοτικό σχολείο κατά την οποία τραυματίστηκαν επίσης τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης, ένας 22χρονος πρώην μαθητής του σχολείου αυτού που βρίσκεται στην πόλη Βρούτκι, σκοτώθηκε από την αστυνομία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει και πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπαιδευτικός που σκοτώθηκε ήταν ο υποδιευθυντής του σχολείου. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και μια δασκάλα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του δράστη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί περίπου 200 μέτρα από το σχολείο. «Έσπασε τη γυάλινη πόρτα για να μπει στο σχολείο, το προσωπικό προσπάθησε να του φράξει τον δρόμο, και εκείνος έκανε χρήση ενός μαχαιριού που είχε φέρει μαζί του», εξηγεί στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, ο επικεφαλής της σλοβακικής αστυνομίας Μίλαν Λουκάνσκι.

«Επέφερε ένα θανατηφόρο τραύμα σε έναν υποδιευθυντή και τραυμάτισε έναν φύλακα, στη συνέχεια εισήλθε στο εσωτερικό του κτιρίου όπου τραυμάτισε σοβαρά μία δασκάλα και στη συνέχεια δύο παιδιά τα οποία χτύπησε πολλές φορές με το μαχαίρι», συνέχισε.

«Τότε προσπάθησε να διαφύγει ενώ ο φρουρός έτρεξε να τον πιάσει. Ένας αστυνομικός άρχισε να τον καταδιώκει αλλά εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί με το μαχαίρι και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους και τον σκότωσαν», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης