Παγκόσμια θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του άσου του NBA Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο που συνετρίβη στην περιοχή Καλαμπάσας στην Καλιφόρνια.

Στο μοιραίο ελικόπτερο, εκτός από τον Κόμπι Μπράιαντ και την ανήλικη κόρη του, επέβαιναν κι άλλοι επτά άνθρωποι. Ο Μπράιαντ και η κόρη του φαίνεται πως πήγαιναν σε αγώνα μπάσκετ. Μαζί τους, στο ελικόπτερο που ανήκε στον Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο Τζον Αλτομπέλι, προπονητής μπέιζμπολ σε κολέγιο της επαρχίας Όραντζ, η γυναίκα του Κέρι και η 13χρονη κόρη τους Αλίσα, που έπαιζε μπάσκετ στην ίδια ομάδα με την Τζιάνα Μπράιαντ. Ανάμεσα στα θύματα και η Κριστίνα Μάουζερ, βοηθός του Κόμπι Μπράιαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σενάρια που εξετάζονται για την πτώση του ελικοπτέρου είναι δύο και είναι τα εξής: Είτε το ελικόπτερο έπεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας (στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη) είτε εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στον διάλογο, η ορατότητα στην περιοχή ήταν στο μισό, ενώ ο πιλότος πραγματοποιούσε συνεχώς κύκλους προκειμένου να προσανατολιστεί και να γλιτώσει από την ομίχλη.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα LiveATC.net ακούγεται ένας από τους ελεγκτές στον πύργο ελέγχου να λέει στον πιλότο ότι είναι πολύ χαμηλά για να τον παρακολουθούν τα ραντάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικοινωνία χάθηκε αφότου ο πύργος ελέγχου ρώτησε τον πιλότο αν θέλει κάποιο συνοδευτικό ελικόπτερο για βοήθεια, ενώ τον προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος. Αμέσως μετά υπήρξε σιγή στην επικοινωνία και το ελικόπτερο χάθηκε από το ραντάρ.

 

Επιμέλεια: Ελένη Δρίβα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης