Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο βγήκε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο έχει καταγραφεί επτά μόλις λεπτά πριν από τη συγκλονιστική κατάρρευση του κτηρίου στο Μαϊάμι στις 24 Ιουνίου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα νερό να τρέχει από την οροφή του γκαράζ του κτηρίου, πίσω από την είσοδο. Λίγα λεπτά αργότερα, το κτήριο κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.  

Το εν λόγω βίντεο αναρτήθηκε στο TikTok από την Adriana Sarmiento, η οποία δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του Σικάγο WLS-TV πως ήταν σε διακοπές με τον σύζυγό της σε ένα γειτονικό resort όταν άκουσε έναν θόρυβο και πήγε να δει τι ήταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Το οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφόρησε εν μέσω προβληματισμών σχετικά με την πισίνα του κτηρίου, η οποία αναφέρεται ως πιθανή αιτία της φονικής κατάρρευσης. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει πως τμήματα του επιπέδου στο οποίο βρισκόταν η εν λόγω πισίνα, είχαν καταρρεύσει στο γκαράζ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Allyn E. Kilsheimer, που ερευνά την κατάρρευση, δήλωσε στην Washington Post ότι η θεωρία που «δείχνει» την πισίνα ως αιτία – η οποία υποστηρίχτηκε αρχικά από τον σύζυγο μιας γυναίκας που αγνοείται ακόμη και επιβεβαιώθηκε από έναν δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα – είναι βάσιμη.

«Υπάρχει μια πιθανότητα ένα μέρος της περιοχής της πισίνας να κατέρρευσε αρχικά και στη συνέχεια να παρέσυρε το κτήριο και αυτό να δημιούργησε την κατάρρευση», είπε.

Ένας μηχανικός το 2018 είχε κάνει λόγο για «μεγάλη κατασκευαστική ζημιά» στην περιοχή της πισίνας.

Στις νέες εικόνες που δημοσιεύτηκαν, το νερό φαίνεται να πέφτει από την οροφή. Η Sarmiento είπε ότι προσπάθησε να προειδοποιήσει τους κατοίκους για το ενδεχόμενο κινδύνου αλλά πως εκείνοι θεώρησαν ότι ήταν υπερβολική επειδή «τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν στην Αμερική». Λίγα λεπτά αργότερα, το κτήριο κατέρρευσε.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 145 παραμένουν αγνοούμενοι στην καταστροφή αυτή που σόκαρε τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης