Ελικόπτερο του συριακού στρατού έριξε δύο αυτοσχέδιες βόμβες με βαρέλια εναντίον ενός καταυλισμού προσφύγων Αμπεντίν στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσαν την Τετάρτη αυτόπτες μάρτυρες.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube φαίνονται πτώματα γυναικών και παιδιών, σκηνές να φλέγονται και την ίδια στιγμή άνθρωποι να προσπαθούν να βοηθήσουν τους τραυματίες. «Πρόκειται για σφαγή προσφύγων», ακούγεται μια φωνή στο βίντεο. «Ας το δει όλος ο κόσμος αυτό, είναι εκτοπισμένοι. Κοιτάξτε τους, είναι πολίτες, εκτοπισμένοι πολίτες». Ένας άλλος άνδρας ακούγεται να λέει ότι πιθανόν έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 75 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) αναφέρει σε ανακοίνωσή του έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, ωστόσ το πρακτορείο MWC News κάνει λόγο για 60 νεκρούς.

Οι αυτοσχέδιες βόμβες με βαρέλια φτιάχνονται από δοχεία μέσα στα οποία τοποθετούνται καρφιά, μεταλλικά θραύσματα και εκρηκτικά και ρίχνονται από ελικόπτερα.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασε τους βομβαρδισμούς δηλώνοντας «σοκαρισμένη» από τις σχετικές αναφορές, προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης