Βίντεο - σοκ από τη δολοφονία του 12χρονου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014, 22:24
Βίντεο - σοκ από τη δολοφονία του 12χρονου
Ένα βίντεο - σοκ από τη στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν τον 12χρονο Ταμίρ Ράις, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία του Κλίβελαντ.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο, όταν ο ανήλικος, σύμφωνα με την κλήση αυτόπτη μάρτυρα στην Άμεση Δράση, κράδαινε ένα πιστόλι απειλώντας τους περαστικούς.

Οι δύο αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο απαίτησαν από τον 12χρονο να σηκώσει τα χέρια ψηλά, αλλά αυτός «κατέβασε τα χέρια προς τη μέση του για να πιάσει το πιστόλι», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αγόρι, τραυματίζοντάς το στον κορμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Plain Dealer του Κλίβελαντ, ο δωδεκάχρονος απεβίωσε το πρωί της Κυριακής.

Μετά το συμβάν, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι «το πιστόλι το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του υπόπτου 12 ετών ήταν μια ρεπλίκα τύπου "airsoft" (αεροβόλο με μπίλιες), αντίγραφο ημιαυτόματου πιστολιού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είναι στο σώμα λιγότερο από έναν χρόνο, ενώ ο δεύτερος έχει εμπειρία δέκα ετών και πλέον, δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών στην εφημερίδα Πλέιν Ντίλερ.

Στην ηχογράφηση της κλήσης στην άμεση δράση, ο καλών αναφέρει ότι ο ύποπτος ίσως ήταν «έφηβος» και το όπλο ήταν «πιθανόν ψεύτικο», αλλά η πληροφορία αυτή δεν μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς που εστάλησαν στο σημείο, γράφει ακόμη η εφημερίδα.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014, 22:24