Το οικονομικό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις για περίπου 31 εκατομμύρια εργαζόμενους στο Βιετνάμ, από τους οποίους 900.000 έχουν μείνει άνεργοι, ενώ έχει μειωθεί το εισόδημα σχεδόν 18 εκατομμυρίων ατόμων, ανακοίνωσε σήμερα μια κυβερνητική υπηρεσία.

Αν δεν εφαρμοστούν άμεσα λύσεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα, πέντε εκατομμύρια ακόμη άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι μέχρι το τέλος του χρόνου, προειδοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Βιετνάμ έχει καταγράψει μόλις 369 κρούσματα του κορωνοϊού και κανέναν θάνατο. Έχουν περάσει 81 ημέρες χωρίς να υπάρξει μετάδοση στην κοινότητα, γεγονός που οφείλεται στα επιτυχημένα προγράμματα για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Η οικονομία ωστόσο της χώρας έχει πληγεί, με την ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο να έχει βρεθεί στον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνων ως συνέπεια της πανδημίας, καθιστώντας εντελώς ανέφικτους τους οικονομικούς στόχους της κυβέρνησης για το 2020.

Ο τομέας υπηρεσιών του Βιετνάμ έχει πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με το 72% των υπαλλήλων του να έχουν υποστεί αρνητικές συνέπειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ο βιομηχανικός και ο αγροτικός τομέας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης