Σάλος έχει προκληθεί στην ιταλική κοινή γνώμη, μετά από βίντεο που δείχνει την άσκηση βίας σε κρατουμένους από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στις φυλακές της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε, έξω από τη Νάπολη.

Οι εικόνες προέρχονται από τις εσωτερικές κάμερες ασφαλείας και η οργανωμένη επίθεση σε βάρος των φυλακισμένων πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου του 2020. Την προηγούμενη ημέρα, οι κρατούμενοι είχαν διαμαρτυρηθεί ζητώντας τεστ και μάσκες προστασίας κατά του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο διακρίνονται ξεκάθαρα σωφρονιστικοί υπάλληλοι να χτυπούν με δύναμη στο κεφάλι τους κρατουμένους, ακόμη και ανάπηρους, στους διαδρόμους και στους κοινούς χώρους των φυλακών. Πολλοί αναγκάστηκαν να γονατίσουν, εντελώς γυμνοί, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους χτυπούσαν με τα κράνη τους.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η online έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Domani:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων τους, μερικοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν γράψει χαρακτηριστικά: «θα τους σκοτώσουμε σαν τα μοσχάρια».

Η εισαγγελία της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε ξεκίνησε έρευνα και στην υπόθεση, μέχρι αυτήν την στιγμή, εμπλέκονται πενήντα δυο μέλη της σωφρονιστικής αστυνομίας. Είκοσι ένας κατηγορούμενοι εστάλησαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και είκοσι τρεις παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Σήμερα, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε από την υπουργό δικαιοσύνης, Μάρτα Καρτάμπρια, να πληροφορήσει αναλυτικά το κοινοβούλιο, σχετικά με το τρομερό αυτό συμβάν. Από τη μεριά του, αντίθετα, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «είναι αλληλέγγυος με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τονίζοντας πως χρειάζεται περισσότερος σεβασμός προς τις αστυνομικές δυνάμεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης