Τουλάχιστον 300 παιδιά κρατούνταν δεμένα με αλυσίδες σε ισλαμικό σχολείο στην πολιτεία Κατσίνα στη βόρεια Νιγηρία, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που διαδραματίζεται στην περιοχή και έρχεται στη δημοσιότητα, μετά τη σύλληψη εφτά ατόμων για παρόμοιο περιστατικό.

Την περασμένη Κυριακή«στη διάρκεια της έρευνας, 69 άνθρωποι ηλικίας 7 έως 40 ετών εντοπίστηκαν δεμένοι με αλυσίδες», δήλωσε ο Σανούσι Μπούμπα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κατσίνα. «Άλλα θύματα είχαν υποστεί απάνθρωποι και ταπεινωτική συμπεριφορά», πρόσθεσε και παραδέχτηκε ότι τα παιδιά υπέστησαν βασανισμούς και κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Κάποιοι από τους κρατούμενους κατάφεραν να δραπετεύσουν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το σχολείο αυτό ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια από έναν μουσουλμάνο ιερωμένο ηλικίας78 ετών, τον Μάλαμ Μπέλο Αμπντουλαχί Ούμαρ Αλμαζιράι, ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε τη διεύθυνσή του στον γιο του.

Στη βόρεια Νιγηρία όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι , υπάρχουν μουσουλμανικά σχολεία τα οποία συο σύνολό τους φιλοξενούν 10 εκατομμύρια μαθητές, όπως αποκαλύπτει μία τοπική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Ιούνιο η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να απαγορεύσει τη λειτουργία αυτών των σχολείων, ωστόσο κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει συμβεί.

Μετά το περιστατικό στην Καντούνα ο Νιγηριανός πρόεδρος εξέδωσε εκ νέου ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τους φυλάρχους να συνεργαστούν με τις αρχές ώστε να αποκαλύψουν «παράνομες πρακτικές που ισοδυναμούν με κακοποίηση παιδιών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης