Καμία ποινική ή διοικητική κύρωση δε θα αντιμετωπίσουν τα μέλη μιας ομάδας Πεζοναυτών που πόζαραν δίπλα σε μια σημαία με ένα σύμβολο των Ναζί, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοικούντων τη στρατιωτική βάση Πέντλετον στην Καλιφόρνια.

Το θέμα είχε προκαλέσει σάλο τον Νοέμβριο του 2011, με την «επίμαχη» φωτογραφία να έχει ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2010 και να απεικονίζει ελεύθερους σκοπευτές να ποζάρουν δίπλα σε μια μπλε σημαία που γράφει SS στο ρουνικό αλφάβητο κάτω από την αστερόεσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το συμβάν δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό αναγνώρισαν ότι το σύμβολο θα μπορούσε να ερμηνευτεί με άσχημο τρόπο και δεν συμμορφωνόταν προς τις αξίες του Σώματος Πεζοναυτών. Ο διοικητής έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία καμιά πειθαρχική κύρωση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Τέτοια συμπεριφορά όμως δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και εάν επαναληφθεί θα τιμωρηθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί Πεζοναύτες προχωρούν σε ενέργειες οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τον περασμένο Ιανουάριο το υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. διέταξε την άμεση έναρξη προκαταρκτικής έρευνας για ένα video που έδειχνε Πεζοναύτες να ουρούν σε πτώματα Αφγανών.

Διαβάστε επίσης:
Έρευνα για τη νέα «κτηνωδία» Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, 03:13

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης