Από θαύμα ζει ένας 16χρονος στη Florida, αφού καρφώθηκε στο κεφάλι του η βέργα από το ψαροτούφεκο που κρατούσε ένας φίλος του.

Ο Yasser Lopez κολυμπούσε με φίλους του σε λίμνη, όταν ένας 15χρονος φίλος του, κατά λάθος, απελευθέρωσε τη βέργα ενώ όπλιζε το ψαροτούφεκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βέργα «χτύπησε» το Yasser μερικά εκατοστά πάνω από το δεξί του μάτι, καρφώθηκε στο κρανίο του και ακινητοποιήθηκε στο δεξί λοβό του εγκεφάλου του.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και ο 16χρονος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Jackson Memorial Hospital, όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, αρχικά η κατάσταση της υγείας του ήταν ικανοποιητική όταν ξαφνικά άρχισε να μιλά ισπανικά.

Οι θεράποντες ιατροί προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα, έθεσαν το νεαρό σε καταστολή και συνέχισαν να εξετάσουν με ποιο τρόπο θα του αφαιρούσαν τη βέργα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι θαύμα που δεν χτυπήθηκε κανένα από τα βασικά αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου…» δήλωσε ο νευροχειρουργός Ross Bullock. «το πιο δύσκολο είναι να αντισταθείς στον πειρασμό να τραβήξεις αυτό το πράγμα έξω».

Οι γιατροί σταθεροποίησαν τη βέργα και απομάκρυναν κομμάτι μήκους 47 εκατοστών, πριν βγάλουν τις ακτινογραφίες. Στη συνέχεια χρειάστηκαν τρεις ώρες για να απομακρύνουν τη λόγχη από τον Υasser, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.

Eπιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης