Οι Αρχές στη νήσο Κουρασάο, στις Ολλανδικές Αντίλλες, εμπόδισαν την Παρασκευή (τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) αντιπολιτευόμενους από τη Βενεζουέλα να φορτώσουν σε ένα πλοίο ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τη χώρα τους, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο πλοίαρχος του σκάφους.

«Οι Αρχές εδώ εμπόδισαν την φόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Βενεζουέλα», ανέφερε ο καπετάνιος Κάρλος Κουινταβάγιε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές στο Κουρασάο, νησί που απέχει περίπου εξήντα χιλιόμετρα από τις ακτές της Βενεζουέλας, είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι εναντιώνονται στην αναχώρηση της βοήθειας που εστάλη από τις ΗΠΑ.

Δεν θα υπάρξει καμία αναχώρηση φορτίων βοήθειας από το Κουρασάο ωσότου «να είναι σύμφωνες οι Aρχές της Βενεζουέλας» και, εν αναμονή της έγκρισής τους, «η βοήθεια θα παραμείνει αποθηκευμένη», ξεκαθάρισε η κυβέρνηση σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Τα προϊόντα δεν μπορούν να φύγουν για τη Βενεζουέλα, παρά μόνο όταν οι συνθήκες ασφαλείας για την παραλαβή τους θα είναι εγγυημένες», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της κυβέρνησης της μικρής περιοχής, η Κορίν Λάισνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για ζήτημα ασφαλείας. Θέλουμε ασφαλώς να βοηθήσουμε τον κόσμο στη Βενεζουέλα, αλλά δεν θα επιλέξουμε τη σύγκρουση», καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο έχει κλείσει τα θαλάσσια σύνορα και έχει αναστείλει τις αεροπορικές συνδέσεις με το Κουρασάο, εξήγησε η ίδια.

Πενήντα τόνοι τροφίμων και φαρμάκων, που έστειλαν πολίτες της Βενεζουέλας που ζουν στις ΗΠΑ — υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό — αφίχθησαν με μια εμπορευματική πτήση προχθές Πέμπτη στο ολλανδικό νησί Κουρασάο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης