Οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι κατέσχεσαν τρεις εγκαταλειμμένες κολομβιανές στρατιωτικές λέμβους οι οποίες βρέθηκαν από μια περίπολο στον ποταμό Ορινόκο, σχεδόν μία εβδομάδα αφότου η κυβέρνηση κατηγόρησε τη γειτονική Κολομβία ότι βοήθησε την αποτυχημένη απόπειρα «εισβολής».

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα σκάφη αυτά ήταν εξοπλισμένα με πολυβόλα και πυρομαχικά, όμως δεν υπήρχε πλήρωμα. Εντοπίστηκαν στο πλαίσιο μιας πανεθνικής επιχείρησης για τη διασφάλιση της «ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας» της Βενεζουέλας, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτήν την ανακοίνωση.

Την Τετάρτη, η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας πρόβαλε το βίντεο από την ανάκριση ενός Αμερικανού πρώην στρατιώτη ο οποίος είπε ότι τον προσέλαβε μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας στη Φλόριντα για να εκπαιδεύσει αντιφρονούντες Βενεζουελάνους στην Κολομβία, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για να καταλάβουν το αεροδρόμιο του Καράκας και να συλλάβουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υποστηρίζει ότι ο άνδρας αυτός, που ονομάζεται Λουκ Ντένμαν, συνελήφθη μαζί με έναν δεύτερο Αμερικανό και άλλους 11 ανθρώπους ενώ προσπαθούσαν να εισβάλουν δια θαλάσσης τη Δευτέρα, από τη γειτονική Κολομβία. Σε μια άλλη απόπειρα, την προηγούμενη ημέρα, σκοτώθηκαν οκτώ πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης