Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και η Ουάσινγκτον σχεδίαζαν ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο θα αναγκαζόταν σε παραίτηση εντός 24 ωρών μετά από την αναγνώριση από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της χώρας, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη έναν Αμερικανό πρώην ανώτερο αξιωματούχο.

«Οι άνθρωποι που το κατέστρωσαν στο Καράκας και το προώθησαν εδώ (στην Ουάσινγκτον) το πούλησαν με την υπόσχεση ότι αν (ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν) Γκουαϊδό έκανε την κίνηση και (τα κράτη της Λατινικής Αμερικής) και οι ΗΠΑ τον ακολουθούσαν, ο στρατός άλλαζε στάση, και ο Μαδούρο θα έφευγε. Πίστευαν ότι θα ήταν μια επιχείρηση 24 ωρών», τόνισε ο αξιωματούχος σε χθεσινό δημοσίευμα της WSJ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιγότερο από μια ώρα έπειτα από την αυτοανακήρυξη του Γκουαϊδό ως νόμιμου προέδρου της Βενεζουέλας μπροστά σε ένα πλήθος διαδηλωτών στις 23 Ιανουαρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον αναγνώρισε ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της λατινοαμερικανικής χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης το προηγούμενο βράδυ είχε δεσμευτεί για την αμερικανική στήριξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης