Τα αλλεπάλληλα ταξίδια του προέδρου Ούγκο Τσάβες στην Κούβα, για να υποβληθεί εκεί σε θεραπεία κατά του καρκίνου και η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την κατάστασή της υγείας του έχουν θρέψει πολλές φήμες στη Βενεζουέλα, ορισμένες μάλιστα προβλέπουν ήδη και μια εναλλακτική υποψηφιότητα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.

«Δεδομένης της έλλειψης πληροφοριών, όλα τα σενάρια είναι πιθανά, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του Τσάβες και του διορισμού διαδόχου» που θα είναι υποψήφιος στη θέση του κατά την εκλογή του αρχηγού του κράτους στις 7 Οκτωβρίου, εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λουίς Βισέντε Λεόν, πρόεδρος της Datanalisis. Σημειώνεται, όμως, ότι προς το παρόν, η επίσημη γραμμή παραμένει άθικτη.
Πάντως, μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται στα πολιτικά πηγαδάκια και αναφέρονται πλέον και από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μαντούρο, ο αντιπρόεδρος Ελίας Χάουα και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ντιοσντάντο Καμπέλο είναι αυτοί που αναφέρονται περισσότερο ως εν δυνάμει υποψήφιοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρίτος κύκλος χημειοθεραπειών για τον Τσάβες, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2012, 08:50

Προσευχήθηκε για τη ζωή του, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012, 10:52

Επιστροφή στη Βενεζουέλα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 20:53

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κούβα για χημειοθεραπείες ο Τσάβες, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012, 19:14

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης