Στην πολιτεία Σούλια, στη δυτική Βενεζουέλα, έκλεισε τεράστια ανοιχτή αγορά στο Μαρακαΐμπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, που οι αρχές θεωρούν ότι είχε μετατραπεί σε «επίκεντρο» της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Αποφασίσαμε να κλείσουμε οριστικά και μέχρι νεοτέρας την αγορά Λας Πούλγας του Μαρακαΐμπο» δήλωσε ο Όμαρ Πριέτο, ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Σούλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Πριέτο, η αγορά τροφίμων Λας Πούλγας είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε «επίκεντρο της μόλυνσης» από τον SARS-CoV-2 σε αυτή την πολιτεία, η οποία γειτονεύει με την Κολομβία. Από σήμερα Δευτέρα, πρόσθεσε ο κυβερνήτης, σε όλη την αγορά θα γίνει «απολύμανση».

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 υπερδιπλασιάστηκαν σε μία εβδομάδα, περνώντας από τα 541 τη 17η Μαΐου στα 1.121 χθες Κυριακή, σύμφωνα με τους αριθμούς της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 που καταγράφονται επίσημα (10) παρέμεινε σταθερός.

Η αντιπολίτευση υπό τον Χουάν Γκουαϊδό αμφισβητεί τα κυβερνητικά στοιχεία. Θεωρεί δεδομένο ότι οι αριθμοί είναι πολύ πιο κάτω από τους πραγματικούς, επικαλούμενη το ότι γίνονται ελάχιστα διαγνωστικά τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη 17η Μαρτίου, στη Βενεζουέλα έχει επιβληθεί σχεδόν απόλυτος περιορισμός, σε μια προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη θεωρία, επιτρέπονται μόνο έξοδοι για επισκέψεις σε γιατρούς, για την προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δρόμους και σε δημόσιους χώρους. Όμως στην πράξη, ολοένα περισσότεροι παραβιάζουν εδώ και δύο εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας των 30 εκατομμυρίων κατοίκων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης