«Ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας πραγματοποιούνται αυτήν την εβδομάδα στο Όσλο, μετέδωσε το νορβηγικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Είναι η δεύτερη φορά που διεξάγονται τέτοιες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, σύμφωνα με το NRK, το οποίο επισημαίνει ότι συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων του Μαδούρο και του αντιπολιτευόμενου Χουάν Γκουαϊδό έχουν γίνει στο παρελθόν και στην Κούβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντα σύμφωνα με το NRK, οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξάγονται σε μια τοποθεσία που έχει παραμείνει μυστική, διαρκούν αρκετές ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα.

Σε αυτές συμμετέχουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες και ο κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα Έκτορ Ροντρίγκες.

Η αντιπολίτευση εκπροσωπείται από τον πρώην βουλευτή Γεράρδο Μπλάιντ, τον πρώην υπουργό Φερνάντο Μαρτίνες Μοτόλα καθώς και από τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Στάλιν Γκονζάλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χόρχε Ροντρίγκες βρίσκεται «στο εξωτερικό για μια πολύ σημαντική αποστολή», σχολίασε από τη μεριά του ο Μαδούρο.

Αν και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, η Νορβηγία περιορίστηκε να ζητήσει τη διεξαγωγή νέων, ελεύθερων εκλογών, μια θέση η οποία θεωρήθηκε ότι αντικατοπτρίζει την επιθυμία της να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης