Οι σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης έχουν βελτιωθεί και υπάρχει κοινή βούληση να διατηρηθεί αυτό το κλίμα, δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Ίβιτσα Ντάτσιτς και Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια, κατά τη συνάντησή τους στο Βελιγράδι την Τετάρτη.

«Είμαστε αμοιβαία συνδεδεμένοι και είμαστε πολύ πιο ισχυροί μαζί από ό,τι ξεχωριστά» δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά τη συνάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη διάσκεψη δωρητών για τις περιοχές της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν περισσότερα χρήματα από ό,τι θα μπορούσε να μαζέψει κάθε χώρα ξεχωριστά, λέγοντας πως πρόκειται ένα καλό παράδειγμα της διμερούς συνεργασίας.

«Η Διεθνής Κοινότητα χαιρέτισε αυτή την κοινή μας ενέργεια» υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

Σημείωσε δε, ότι η Σερβία ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την οικονομική της ανάπτυξη και επεσήμανε πως οι δύο χώρες στηρίζουν η μία την άλλη στην ευρωπαϊκή τους πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η χώρα του και η Σερβία αποτελούν μοντέλο περιφερειακής συνεργασίας και ότι στη σημερινή συνάντηση δόθηκε έμφαση στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Ενωμένοι στην περιοχή, εάν συνεργαστούμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαγκουμτζίγια.

Ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ακόμη πως θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στο Βερολίνο, στις 22 Αυγούστου, προκειμένου να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις Σερβίας και Γερμανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης