Οι Βρυξέλλες τίμησαν το Σάββατο τους υγειονομικούς που μάχονται κατά της πανδημίας του κορωνοϊού «ντύνοντας» το διάσημο μπρούτζινο άγαλμα Μάνεκεν Πις με μια λευκή ιατρική μπλούζα και φορώντας του στο πρόσωπο προστατευτική μάσκα.

Το άγαλμα, που αναπαριστά ένα αγόρι που ουρεί και είναι επίσης σιντριβάνι, προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, όχι μόνο στους γιατρούς και στις νοσηλεύτριες/στους νοσηλευτές αλλά και στις καθαρίστριες/στους καθαριστές, σε όλες τις δουλειές σε ένα νοσοκομείο», δήλωσε ο Μαρκ Γκέμπελ, μέλος της οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του ηλικίας 400 ετών αγάλματος.

«Όλοι έχουν πάρει ρίσκα… έχουν κάνει σπουδαία δουλειά», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, μπροστά στο Μάνεκεν Πις.

Το Βέλγιο, ένα διεθνές σταυροδρόμι καθώς είναι η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο κατά κεφαλήν ποσοστά θνητότητας από τον COVID-19. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 9.901 σε σύνολο 87.174 μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Βρυξέλλες συνηθίζουν να τιμούν ιστορικές φυσιογνωμίες, σταρ της ποπ, προσωπικότητες του αθλητισμού και εποχιακά έθιμα, «ντύνοντας» το Μάνεκεν Πις με ειδικές ενδυμασίες οι οποίες στη συνέχεια φυλάσσονται σε ένα παρακείμενο μουσείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης