Αστυνομικοί του Βελγίου και διασώστες αναζητούν σήμερα οκτώ μετανάστες που αγνοούνται στα ανοιχτά της Βόρειας Θάλασσας την οποία προσπάθησαν να διασχίσουν με βάρκα από την πόλη Λα Παν, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, πιθανότατα για να φτάσουν στη Βρετανία.

Έξι άλλοι μετανάστες, ένας Αφγανός και πέντε Ιρανοί, που ήταν μαζί τους συνελήφθησαν από την αστυνομία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συλληφθέντων, οι οκτώ μετανάστες που αναζητούνται κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή, διευκρίνισε η αστυνομία, όμως δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται. «Δύο ανήλικα παιδιά» ενδέχεται να είναι μεταξύ των οκτώ αγνοούμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως έρευνες αφού ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 05:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδος) από έναν μετανάστη ο οποίος εντοπίστηκε στην ακτή να υποφέρει από υποθερμία. Ο άνθρωπος αυτός δήλωσε ότι αναχώρησε μαζί με 13 άλλους μετανάστες με μία βάρκα από την Λα Παν στη Δυτική Φλάνδρα.

Η τοπική αστυνομία διευκρίνισε ότι «η πυροσβεστική και το λιμενικό ξεκίνησαν αμέσως έρευνες». «Η γαλλική αστυνομία έχει επίσης ενημερωθεί», πρόσθεσαν οι βελγικές αρχές.

Εκτός από τον μετανάστη που εντοπίστηκε με υποθερμία, οι πέντε άλλοι συλληφθέντες βρέθηκαν σε λεωφορείο που αναχώρησε από το Βέλγιο με προορισμό τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης