Κάποιοι από τους Βέλγους μαθητές, φορώντας μάσκες στην πλειονότητά τους, επέστρεψαν στο σχολείο σήμερα, καθώς το Βέλγιο χαλαρώνει περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού, που διαρκούν ήδη 2 μήνες.

Τα δημοτικά και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πήραν το πράσινο φως να επαναλειτουργήσουν, σε ολιγομελή τμήματα, για τους τελειόφοιτους μαθητές, υπό αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης την επόμενη εβδομάδα, αν και σήμερα διεξήχθησαν δοκιμαστικά μαθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δημοτικό Nellie Melba στις Βρυξέλλες, η 7χρονη Λένα χαμογελούσε πλατιά, καθώς η δασκάλα, που φορούσε μάσκα, της μετρούσε τη θερμοκρασία, προτού της επιτρέψει να εισέλθει στο κτήριο, ενώ μια άλλη δασκάλα υποδείκνυε στους μαθητές τα βέλη που είχαν ζωγραφίσει στο πάτωμα και καθορίζουν τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται.

«Η κόρη μου είναι πολύ χαρούμενη που επέστρεψε στο σχολείο, διότι ήταν δύσκολο για εκείνη να μην βλέπει τους φίλους και τη δασκάλα της. Τώρα είναι πολύ μικρή για να φορέσει μάσκα. Ευτυχώς, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας, επομένως έχω καθησυχαστεί», λέει η μητέρα της Λένα και νοσοκομειακή σύμβουλος Βανέσα ντελ Κάρπιο. «Για εμένα, είναι σημαντικό που τα παιδιά μπορούν να έρθουν στο σχολείο, εφόσον δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας. Είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή τους», συμπλήρωσε.

Η διευθύντρια του σχολείου Ρίτα Γιάνσενς είπε ότι το σχολείο, όπου φοιτούν 200 μαθητές, έλαβε προστατευτικά μέτρα. «Για παράδειγμα, τους δασκάλους, τους έχουμε προμηθεύσει με ασπίδες προσώπου όπως και μάσκες. Στη γραμματεία έχει τοποθετηθεί διαχωριστικό και φυσικά όλες οι τάξεις διαθέτουν προϊόντα υγιεινής των χεριών, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να πλένουν τα χέρια τους και οι εκπαιδευτικοί να προστατεύονται», εξήγησε. «Όταν τα παιδιά επιστρέψουν, θα τα θερμομετρήσουμε επίσης, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι κανένα άρρωστο παιδί ή δάσκαλος δεν θα εισέλθει στο σχολείο», επισήμανε η Γιάνσενς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια, από τα 55 παιδιά που αναμένονταν να επιστρέψουν σήμερα στο σχολείο, εμφανίστηκαν τελικά τα 34. Το σχολείο αναμένεται να γεμίσει τη Δευτέρα. Το Βέλγιο έχει καταγράψει 54.644 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 8.959 θανάτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης