Πληθαίνουν οι αναφορές πως ο τωρινός επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός.

Οι καλές του επιδόσεις από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Τουρκία επιχειρεί να σταθεί εκ νέου στα πόδια της μετά τη δίνη των σκανδάλων διαφθοράς στα Σώματα Ασφαλείας και στην κυβέρνηση, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του στο εσωτερικό της ασιατικής χώρας. Η διεθνής συγκυρία με την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η Άγκυρα επιχειρεί να αποκτήσει εκ νέου τη θέση του διαμεσολαβητή στο Μεσανατολικό, ενισχύει το προφίλ του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν έκρυψε την πρόθεσή του ότι διατηρεί «προσωπικές φιλοδοξίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπαθώ νύχτα και μέρα να κάνω τη δουλειά μου. Και μετά τα βλέπω όλα αυτά στον ύπνο μου. Σε αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες, το να αποδίδω σημασία σε προσωπικές προτεραιότητες θα ήταν προδοσία» εξήγησε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ακούγεται ολοένα και περισσότερο ως ο πιθανότερος διάδοχος του τωρινού πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης