Ένα ακόμη σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών μοναχών από ιερέα του Βατικανού, από το κοντινό περιβάλλον του Πάπα Φραγκίσκου, ήρθε στην επιφάνεια προκαλώντας τριγμούς στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας.

Πιο συγκεκριμένα η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail έφερε στην επιφάνεια την καταγγελία μιας 58χρονης μοναχής, η οποία κατήγγειλε πως ο Σλοβένος ιερέας Μάρκο Ιβάν Ρούπνικ τη βίαζε, μαζί με άλλες μοναχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρούπνικ είναι ιερέας που προέρχεται από το κοντινό περιβάλλον του Πάπα Φραγκίσκου και είχε κατηγορηθεί για τις ίδιες πράξεις ξανά στο παρελθόν, ωστόσο αθωώθηκε δύο φορές.

Η 58χρονη μοναχή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Domani», και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο ιερέας την παρέσυρε. «Άρχισε αργά και γλυκά να εισβάλει στον ψυχολογικό και πνευματικό μου κόσμο, εκμεταλλευόμενος την εύθραυστη συναισθηματική μου κατάσταση»

Η καταγγέλλουσα ανέφερε πως ο Ρούπνικ τη βίαζε συστηματικά την περίοδο 1987-1994 και μετά την απειλούσε να μην αναφέρει πουθενά όσα συνέβαιναν μεταξύ τους, ενώ αποκάλυψε πως δεν ήταν το μόνο θύμα του ιερέα, αναφέροντας πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ο Ρούπνικ έχει βιάσει έως και 20 μοναχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα τόνισε πως προσπάθησε να τον καταγγείλει, αλλά το Βατικανό «σιώπησε καθώς τα ανώτερα κλιμάκια τον προστάτευαν». Η 58χρονη μοναχή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της περιέγραψε με γλαφυρότητα στην εφημερίδα, τα όσα είχαν υποπέσει στην αντίληψη της λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Ταπείνωνε τις μοναχές καθώς τις ανάγκαζε να βλέπουν πορνογραφικές ταινίες και τις εξανάγκαζε σε ομαδικό σεξ. Αυτό θα έπρεπε να είχε σταματήσει πριν από 30 χρόνια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης