Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών σήμερα και ο πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Αίθουσα Παύλος ο ΣΤ’ στο Βατικανό, όπου τις ημέρες αυτές εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού, άστεγοι και άποροι πολίτες. Έως τώρα έχουν χορηγηθεί 800 εμβόλια, ενώ συνολικά οι εμβολιασμοί αναμένεται να φτάσουν τους 1.200.

Πρόκειται για πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Αγίας Έδρας, η οποία στηρίχθηκε από μεγάλο αριθμό πιστών. Ο πρώτος ηλικιωμένος άστεγος που εμβολιάστηκε ζει στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Πέτρου και παρά κάποιες αρχικές του επιφυλάξεις, νίκησε τον φόβο και μετά την χορήγηση του σκευάσματος, ένιωσε μόνο μια ελαφρά ενόχληση στο μπράτσο όπου του έγινε η ένεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πάπας συνομίλησε με γιατρούς, νοσοκόμους και με τους πολίτες που περίμεναν τη σειρά τους και παρακολούθησε τη διαδικασία χορήγησης των εμβολίων. Όπως τονίζει ο ιταλικός Τύπος, με τον τρόπο αυτό γίνεται πράξη η έκκληση του Φραγκίσκου «να μην αποκλειστεί κανείς από την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης και φέτος (για δεύτερη συνεχή χρονιά) δεν θα λάβει χώρα η καθιερωμένη Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού (Via Crucis) που συνήθως πραγματοποιείται κάθε Μεγάλη Παρασκευή στο Κολοσσαίο. ‘Όλες οι θρησκευτικές τελετές στις οποίες θα παραστεί ο ποντίφικας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του Βατικανού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης