Ένας ιερέας από την Πενσυλβάνια κατασκεύασε μια μικρογραφία του Βατικανού από τουβλάκια και ανθρώπινες μινιατούρες Lego, προς τιμήν του Πάπα Φραγκίσκου.

Συγκεκριμένα ο ιερέας Μπομπ Σάιμον, από την ενορία της Αγίας Αικατερίνης της Σιένας, στη Μόσκοου της Πενσυλβάνιας, χρησιμοποίησε συνολικά 500.000 τουβλάκια Lego για να φτιάξει τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και την πλατεία που εκτείνεται μπροστά της, μαζί με τους κίονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πλατεία ο Σάιμον έχει τοποθετήσει μοναχές, πιστούς, περαστικούς, τουρίστες… ακόμη όμως και έναν ληστή και έναν σωσία του Έλβις Πρίσλεϊ, καθώς ήθελε να δείξει ότι η εκκλησία τους δέχεται όλους, ενώ μπροστά στον ναό βρίσκεται ένα κουκλάκι Lego που «προσεύχεται» και συμβολίζει τον ίδιο τον Σάιμον.

Ο 50χρονος Σάιμον δήλωσε στην Huffington Post πως θυμάται σχεδόν από πάντα τον εαυτό του να θέλει να γίνει ιερέας και να του αρέσει να παίζει με τα Lego τουβλάκια. Για τον ίδιο η απόπειρα κατασκευής του Βατικανού με Lego ξεκίνησε ως μία ιστορική πρόκληση και κατέληξε να είναι ένα ταξίδι της πίστης.

Το έργο του ολοκληρώθηκε μετά από δέκα μήνες δουλειάς και θα εκτεθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στο Ινστιτούτο Φράνκλιν της Φιλαδέλφειας, μια πόλη που θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνάντησης Καθολικών Οικογενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης