Αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων θα λάβει μια γυναίκα 41 ετών, η οποία είχε ασπαστεί το Ισλάμ, μετά την απόφαση σώματος ενόρκων που έκρινε ότι μια θυγατρική της γιγαντιαίας τηλεπικοινωνιακής εταιρίας AT&T δημιούργησε «ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον» αφότου εκείνη μετέβαλε τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, κατά την εκδίκαση της αγωγής της εναντίον της επιχείρησης.

Η Σούζαν Μπασίρ, παντρεμένη και μητέρα, είχε προσφύγει εναντίον της «Southwestern Bell», θυγατρικής της «AT&T», υποστηρίζοντας ότι αντιμετώπισε επιθετική και ρατσιστική συμπεριφορά από μέρους των ανωτέρων μετά τον εξισλαμισμό της το 2005, πέντε χρόνια αφού είχε αρχίσει να εργάζεται στην εταιρία ως τεχνικός δικτύων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν η Σούζαν άρχισε να φοράει νικάμπ (ισλαμική μαντίλα) ανώτεροί της και συνάδελφοί της άρχισαν να της απευθύνουν διάφορους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ακόμη και να την αποκαλούν “τρομοκράτισσα”», εξήγησε ο δικηγόρος της, Έιμι Κούπμαν.

Η Σούζαν Μπασίρ αρχικά διαμαρτυρήθηκε στο τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων και κατόπιν υπέβαλε επίσημη αναφορά, καταγγέλλοντας διακρίσεις στην ομοσπονδιακή επιτροπή για ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση. Απολύθηκε το 2010.

Μετά την πολυήμερη διαδικασία το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου της κομητείας Τζάκσον διέταξε την AT&T να καταβάλει πρόσθετη αποζημίωση 5 εκατ. δολάρια στη 41χρονη γυναίκα πέρα από τις 120.000 δολάρια στις οποίες υπολογίστηκαν οι ζημίες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης