Η διάθεση του εμβολίου κατά του Covid-19 στη Βρετανία θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η πανδημία στη χώρα, αλλά είναι μακρά η διαδικασία έως ότου ηττηθεί τελείως ο νέος κορωνοϊός, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με αφορμή την έναρξη σήμερα των εμβολιασμών κατά της νόσου, συνιστώντας προσοχή.

«Σταδιακά θα υπάρξει τεράστια, τεράστια διαφορά. Όμως, τονίζω, σταδιακά, καθώς δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί. Δεν έχουμε νικήσει ακόμη αυτόν τον ιό» σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε σε βρετανικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι απίστευτο που έχουμε το εμβόλιο, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες» έσπευσε να προσθέσει.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια τεράστια πρόοδο στον αγώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά του νέου κορωνοϊού» διευκρίνισε.

«Ωστόσο ο μαζικός εμβολιασμός θα πάρει χρόνο» προειδοποίησε και κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να συνεχίσουν να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ φάνηκε να δακρύζει σήμερα την ώρα που μιλούσε σε απευθείας μετάδοση από τηλεοπτικό δίκτυο για την ελπίδα που φέρνει η διάθεση του εμβολίου κατά του Covid-19 στη Βρετανία μετά τη συμφορά και τη θλίψη που προκάλεσε η πανδημία.

Ο Πιρς Μόργκαν του ITV ρώτησε τον Χάνκοκ αν συγκινήθηκε και αυτός έκλεισε τα μάτια, έσκυψε το κεφάλι και σκούπισε την άκρη του ματιού του. «Ήταν μια τόσο σκληρή χρονιά για τόσο πολύ κόσμο» είπε.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης