Περαιτέρω σχεδιασμούς για «ουσιαστικές αλλαγές» στο σύστημα που σχετίζεται με όλους όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα, προανήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Μετά τα φρικτά γεγονότα του Δεκεμβρίου – στη Γέφυρα του Λονδίνου – ενεργήσαμε γρήγορα για να εισάγουμε ένα νέο πακέτο μέτρων, τα οποία θα ενισχύσουν κάθε στοιχείο απάντησής μας στην τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων ποινών φυλάκισης και περισσότερων χρημάτων για την αστυνομία. Αύριο θα ανακοινώσουμε επιπλέον σχέδια για ουσιαστικές αλλαγές στο σύστημα αντιμετώπισης αυτών που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικά παραπτώματα», αναφέρεται συγκεκριμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και τα γεγονότα, και ότι η κυβέρνηση θα διευκολύνει και θα στηρίξει το έργο της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας σε αυτή την κατεύθυνση.

Επαναλαμβάνει επίσης τη συμπαράστασή του προς τους τραυματίες της επίθεσης στο Στρίθαμ του νότιου Λονδίνου, και στα αγαπημένα τους πρόσωπα, και αποτίει φόρο τιμής στις αστυνομικές δυνάμεις για την άμεση και γενναία τους επέμβαση, όπως και στις υπηρεσίες έκτακτων περιστατικών.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, βρίσκονται στη Ντάουνινγκ Στριτ όπου λαμβάνουν επίσημη ενημέρωση από την Μητροπολιτική Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η μία γυναίκα, εκ των τριών τραυματιών της επίθεσης, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης