Υπέρ της συμφωνίας με την Ε.Ε. και εναντίον κάθε νέας προσπάθειας αναβολής του Brexit τάχθηκε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, κατά την έναρξη της μαραθώνιας συνεδρίασης για την έγκριση ή όχι των ορών του πολυσυζητημένου «διαζυγίου». «Η συμφωνία επιτρέπει στην Ε.Ε. και στο Λονδίνο να πάνε μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στη συνεδρίαση σημειώνεται πως θα εξεταστεί αποκλειστικά η συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 31 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε LIVE τη συνεδρίαση:

Εάν περάσει η τροπολογία, τότε ο Τζόνσον θα αναγκαστεί να ζητήσει παράταση του Brexit έως απόψε στις 23.00 (ώρα Αγγλίας), με βάση το χρονικό όριο που βάζει ο νόμος Μπεν, σύμφωνα με τον Guardian.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαιρετίζοντας «μια νέα καλύτερη συμφωνία τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την Ε.Ε.» ο Συντηρητικός πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές να «ενωθούν και να ενώσουν τη χώρα» και να εγκρίνουν τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ψηφοφορία «ιστορική ευκαιρία» να «υλοποιήσουμε το Brexit» και να «επιτρέψουμε στη χώρα να πάει μπροστά» τρία και πλέον χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016.

«Οποιαδήποτε αναβολή του Brexit θα ήταν δαπανηρή και καταστροφική» επεσήμανε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης 12 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία διαζυγίου.

Κόρμπιν: «Ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο για τη συμφωνία αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε.»

Ο ηγέτης των Βρετανών αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο για το Brexit, προσθέτοντας πως οι βουλευτές του κόμματός του δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας σήμερα δεν θα δώσει τέλος στο Brexit. Δεν θα φέρει σιγουριά και ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο», είπε ο Κόρμπιν στο Κοινοβούλιο.

«Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση και την κόπωση σε όλη τη χώρα και σε αυτό το Σώμα. Απλώς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας που είναι ακόμη χειρότερη από εκείνην που το Σώμα αυτό απέρριψε τρεις φορές», ανέφερε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης